Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спрощенці м.Дубно перерахували до місцевого бюджету Дубенської громади 24,4 млн грн єдиного податку

опубліковано 24 листопада 2022 о 16:20

Упродовж січня-жовтня 2022 року платники м. Дубно, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували до місцевого бюджету 24,4 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року сума надходжень збільшилась на 537 тис  гривень.

Понад 88 відсотків надходжень від єдиного податку становить сума, перерахована приватними підприємцями. Упродовж десяти місяців цього року вони спрямували до місцевих скарбниць 21,6 млн гривень, що на 482 тис гривень більше, ніж торік.

Юридичні особи поповнили місцевий бюджет  громади, сплативши 2,8 млн гривень цього платежу, що на 54 тис гривень більше, ніж торік.

Нагадаємо, єдиний податок зараховується до місцевого бюджету. Тобто, використовується органами місцевого самоврядування для забезпечення функціонування об’єктів критично важливої інфраструктури. А це означає, що кожен платник цього податку долучається до спроможності громад самостійно фінансувати видатки для вирішення соціально-економічних питань розвитку.

Звертаємо увагу, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують цей податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більше як до кінця поточного звітного року.

Підприємці, які відносяться до 3 групи, сплачують ЄП протягом 10 днів після закінчення граничного строку подання квартальної податкової декларації.

Платники єдиного податку 3 групи на ставці 2% сплачують податок щомісяця протягом 10 календарних днів після подання декларації.

Сільгоспвиробники сплачують єдиний податок щокварталу протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у встановлених Податковим кодексом розмірах.

 

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»