Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенські податківці консультують суб’єктів господарювання про зміни у законодавстві щодо реєстрації податкових накладних

опубліковано 24 листопада 2022 о 16:22

Податківці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проведення зустрічей з  метою ознайомлення платників податку на додану вартість зі змінами, що внесені до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1154.

Днями, у ході зустрічі начальник ДПІ Світлана Цимбалюк ознайомила з введеними новаціями та розповіла платникам податку на додану вартість, що для уникнення зупинки реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних платникам необхідно подавати на розгляд комісії регіонального рівня таблицю даних платника податку за встановленою формою разом з поясненням з посиланням на податкову та іншу звітність платника.

Детально ознайомила присутніх із змінами щодо порядку заповнення таблиці даних платника податку та подання повідомлення та копій документів з поясненнями у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН. Крім того, податківець зупинилася на головних аспектах якісного формування пакета документів для подання таблиці даних платника.

Світлана Цимбалюк наголосила, що працівники ЦОПа надають консультації щодо підготовки пакету документів. необхідних для швидкого розблокування податкових накладних чи розрахунку коригування.

Також у податковій службі рекомендують звертатися щодо питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунку коригування в ЄРПН, внесення до категорії ризикових, розгляду Таблиці даних платника податку на додану вартість,  за номером телефону тематичної «гарячої лінії» (0362)692-597.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»