Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 30 листопада 2022 о 10:43

Днями у Зарічненськійй ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання одноразового (спеціального) добровільного декларування»  

На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Сергій Драка.

 Надаємо відповіді на актуальні запитання, з якими зверталися  платники.

Які терміни проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Законом України від 15 серпня 2022 року №2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, використаної на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій до 1 березня 2023 року.

Чи зобов’язана фізособа при поданні одноразової (спеціальної) добровільної декларації додавати документи, які підтверджують суму коштів, розміщених на рахунках у банках України в національній або іноземній валюті?

Декларант зобов’язаний документально підтвердити грошову вартість таких об’єктів для нарахування Збору шляхом додання до Декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування. Тож, фізична особа, яка виявила бажання задекларувати кошти у національній та іноземній валюті, розміщені на рахунках у банках України, шляхом подання Декларації, зобов’язана документально підтвердити суму задекларованих коштів. При цьому такі документи надаються одночасно з поданням Декларації.

Які терміни сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування якщо продовжено строки подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації?

У разі вибором декларантом, який подав одноразову (спеціальну) добровільну декларацію після 31 серпня 2022 року, у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування строки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом у такому порядку:

Першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

Другого платежу – до 1 травня 2024 року;

Третього платежу – до 1 травня 2025 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»