Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Радивилівській ДПІ обговорили резерви наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 30 листопада 2022 о 10:53

Нещодавно начальник Радивилівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмила Федун провела робочу зустріч зі старостою Немирівського старостинського округу Радивилівської ОТГ Віталієм Дідуком.

Основною темою зустрічі стало обговорення важливих питань пошуку та реалізації резервів наповнення бюджетів, зокрема, за рахунок сплати земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб з паїв, а також співпраці в роботі з платниками щодо погашення заборгованості до місцевого бюджету та легалізації заробітної плати.

Людмила Федун зазначила, що складовою наповнення місцевого бюджету є майнові податки. З метою їх сплати громадянам слід звертатися до податкових органів за місцем своєї податкової адреси для проведення звірки щодо обліку об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, та отримання податкових повідомлень-рішень з податку на майно. Також звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету на офіційному сайті ДПС України.

Посадовець нагадала, що з 1 вересня минулого року громадяни мають можливість легалізувати свою власність, придбану до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. Роз’яснила, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню. Також звернула увагу, що з метою реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника». Кампанія триває до 01 березня 2023 року.

Очільниця інспекції зазначила, що сумлінне виконання податкових зобов’язань платниками податків перед державою зараз дуже важливе, адже вчасно сплачені податки – це економічна підтримка держави. Тому необхідно зосередити роботу і над зменшенням боргів платників податків, наявність яких негативно впливає, насамперед, на фінансову  спроможність громад.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX