Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податківців з громадою Зарічненщини триває

опубліковано 02 грудня 2022 о 10:13

Днями начальником Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Сергієм Дракою проведено робочу зустріч з головою Зарічненської ОТГ Богданом Квачуком. В ході проведення заходу обговорено спільні шляхи у виконанні показників доходів та виявлення додаткових резервів наповнення бюджетів.

Під час заходу посадовці опрацювали заходи щодо своєчасного наповнення бюджетів місцевих громад, детінізації відносин у сфері зайнятості населення, встановлення незареєстрованих суб’єктів господарювання та використання праці незареєстрованих найманих працівників.

Сергій Драка зазначив, значною проблемою на сьогодні залишається погашення податкового боргу. Для забезпечення зменшення заборгованості до бюджетів є необхідність інформування платників про незначні суми боргу. Оскільки податкова вимога надсилається, якщо сума боргу перевищує 3060 гривень, громадяни можуть і не знати про його наявність. В зв’язку з цим було запропоновано представникам органу місцевого самоврядування сприяти в поширенні інформації серед мешканців громади про суми такої заборгованості та проводити відповідну роз`яснювальну роботу з платниками податків щодо необхідності її сплати.

Підбиваючи підсумки, учасники зустрічі домовились про налагодження постійного контакту для інформування податкової служби про тих мешканців територіальної громади, які ухиляються від сплати податків, а також дійшли згоди, що лише спільними зусиллями можна вирішити проблемні питання та забезпечити збільшення податкових надходжень до бюджету.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»