Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють платникам податків актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 13 грудня 2022 о 12:50

Днями у Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулася зустріч начальника ДПІ Олега Клюйко з платниками податків, під час якої посадовець розповів притсутнім про застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО та впровадження електронних сервісів ДПС.

Очільник ДПІ звернув увагу платників на порядок обов’язкового проведення розрахункових операцій через РРО або через програмні РРО підприємцями – платниками єдиного податку ІІ – ІV груп незалежно від обсягу доходів або виду діяльності. Разом з тим розповів про категорії платників, які можуть не користуватися РРО та програмним РРО.

В ході зустрічі посадовцем було зроблено акцент на максимальне використання електронних сервісів ДПС, що дозволяє суб’єктам господарювання зручно вести бізнес та економити свій час. Було поінформовано про використання можливостей сервісу «Електронний кабінет» та переваги подання звітності в електронному вигляді. При цьому зазначено, що з усіма електронними сервісами, які розміщені на офіційному веб-порталі ДПС, можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua.

Наприкінці заходу Олег Клюйко нагадав про можливість для громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені, та нагадав про кампанію декларування доходів, отриманих у 2021 році.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою