Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливі питання податкового законодавства - під час робочої зустрічі

опубліковано 15 грудня 2022 о 15:39

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела чергову зустріч з платниками податків в  торгівельному центрі смт. Рокитне, під час якої  розповіла про зміни та новації в податковому законодавстві.

Посадовець акцентувала увагу на тому, що з 1 січня 2022 року всі підприємці – платники єдиного податку II-IV груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. Підприємці ж, які здійснюють діяльність у селах та селищах, у випадках, передбачених законодавством, розрахункові операції можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку  книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

Очільниця ДПІ також звернула увагу на переваги застосування ПРРО, зазначивши, що безкоштовною є не лише сама програма, але і її підтримка. Програмне забезпечення можна завантажити з сайту ДПС на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключений до Інтернет.

 Також нагадала, що з 1 вересня минулого року громадяни мають можливість легалізувати свою власність, придбану до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. Роз’яснила, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню. Разом з тим звернула увагу, що у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів, а подати одноразову декларацію необхідно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.

 На завершення зустрічі, Ніна Ковалевич розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема про Електронний кабінет платника, за допомогою якого платники можуть подати заяву, надати до контролюючого органу податкову звітність, дізнатись про  стан розрахунків з бюджетом тощо. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»