Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дубенщини інформують платників про особливості одноразового добровільного декларування активів

опубліковано 15 грудня 2022 о 16:21

Під час чергової зустрічі з бізнесом фахівець Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Оксана Величенко розповіла про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування та інші актуальні питання податкового законодавства.

Під час заходу податківець повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року. Також розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Фахівець наголосила на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. За її словами, до подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній  або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через «Електронний кабінет платника».

Крім того, Оксана Величенко ознайомила присутніх із нововведеннями в спрощеній системі оподаткування та нагадала що заяву про перехід на спрощену систему оподаткування з першого кварталу 2023 року необхідно подати не пізніше 16 грудня поточного року.

Також нагадала про обов’язкове використання суб’єктами господарювання касових апаратів при проведенні готівкових розрахунків з покупцями та необхідність ведення обліку товарних запасів ФОП, які реалізують технічно-складну побутову техніку, лікарські засоби, медичні товари або ювелірні вироби, або ж є спрощенцями 3 групи та платниками ПДВ чи перебувають на загальній системі оподаткування.

 Під час зустрічі Оксана Величенко звернула увагу на зручність та доступність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію.

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»