Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники м.Рівне сплатили понад 100 млн грн плати за землю

опубліковано 21 грудня 2022 о 11:04

За одинадцять місяців 2022 року платники податків м.Рівне перерахували до місцевого бюджету 103,3 млн грн плати за землю.

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 88,3 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. Фізичні особи - землевласники та землекористувачі сплатили 15 мільйонів гривень цього платежу.

Нагадаємо: плата за землю - це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, який є обов’язковим і запроваджується сільськими, селищними, міськими радами, радами об’єднаних територіальних громад та в повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

У період воєнного стану органи місцевого самоврядування розраховують на сумління платників, оскільки особливо потребують коштів для відновлення та ремонту об’єктів критичної інфраструктури. Заходи оборонного характеру, до яких активно залучаються громади, теж вимагають постійної уваги та відповідного фінансування. Тож власникам земельних наділів варто своєчасно розраховуватися з бюджетом задля успішного проходження опалювального сезону, безпеки та нормального функціонування, зокрема, закладів освіти та охорони здоров’я.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»