Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває роз’яснювальна робота з питань подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 21 грудня 2022 о 11:32

Днями у Сарненській ДПІ Головного управління  ДПС у Рівненській області заступник начальника територіального відділу податкових сервісів Жанна Вишневська  провела черговий тренінг з платниками податків, на якому надала консультативну інформацію щодо формування звітності, заповнення заяв та декларацій в електронному вигляді.

Посадовець зазначила, що єдина вимога для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

 Разом з тим, платникам податків, які подавали звітність у паперовому вигляді (особисто або поштою),  було роз’яснено доцільність застосування електронного звітування та надано практичну допомогу щодо користування електронними сервісами податкової служби.

 При цьому посадовець відмітила, що використовуючи функції Електронного кабінету, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад, отримати  інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність тощо.

Наприкінці посадовець нагадала присутнім про використання РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій та розповіла про «податкову амністію».

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»