Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про отримання відомостей з ДРФО

опубліковано 21 грудня 2022 о 11:39

Днями у Центрі обслуговування платників Сарненської ДПІ старший державний інспектор Оксана Климчук провела з громадянами практикум щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела/суми доходів фізичних осіб, зокрема без відвідування податкової служби.

Податківець зазначила, що для зручності спілкування громадян з органами податкової служби, запроваджено е-сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС». Для цього достатньо за допомогою засобів Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) подати запит та отримати відповідь «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», засвідчену кваліфікованою електронною печаткою ДПС.

Під час заходу посадовець роз’яснила, як можна перевірити правовий статус підпису на офіційному вебсайті центрального засвідчувального органу в розділі «Довірчі послуги». При цьому додала, що одержувач електронного документа отримує можливість ідентифікувати підписувача такого документа та перевірити його цілісність.

Також було наголошено, що за допомогою цього сервісу платники можуть отримати інформацію про свої доходи за період, починаючи з І кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (з розбивкою поквартально).

Наприкінці посадовець поінформувала присутніх про застосування електронних сервісів ДПС та надала фахові відповіді на всі запитання, поставлені громадянами.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»