Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Дубенській ДПІ податківці роз’яснюють волонтерам порядок подання заяви для включення до Реєстру волонтерів

опубліковано 28 грудня 2022 о 14:30

Нещодавно начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк під час зустрічі з волонтерами роз’яснила зміни щодо процедури подання заяв та включення громадян – благодійників до Реєстру волонтерів.

 В ході спілкування начальник ДПІ подякувала волонтерам за їхню надважливу діяльність та розповіла, що 11.12.2022 року набрали чинності Закон України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ «Про внесення змін до пункту 21 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» та Закон України від 16 листопада 2022 року № 2747-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами». 

Законами передбачено максимальне спрощення процедури реєстрації волонтером та звільнення від оподаткування отриманих волонтерами коштів у період з 24 лютого і до моменту реєстрації волонтера в реєстрі, за умови реєстрації таких благодійників до 1 січня 2023 року.

Також під час заходу Світлана Цимбалюк надала практичну допомогу  по заповненню  заяви про включення до зазначеного Реєстру, в якій вказали реквізити рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, реєстраційний номер облікової картки платника податків та номера паспорта  волонтера.

Крім того, під час зустрічі посадовець повідомила відвідувачам ЦОП про їхнє право на податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року і дає можливість резидентам країни легалізувати неоподатковані в минулому активи за пільговою ставкою.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»