Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія щодо з питань застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання

опубліковано 28 грудня 2022 о 14:19

Нещодавно у Здолбунівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання». На запитання платників податків відповідала в.о. начальника ДПІ Оксана Редчиць.

 В ході «гарячої лінії» платники податків, зокрема запитували про умови реєстрації РРО/ПРРО для фізособи-підприємця, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири. Посадовець відповіла, що у разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО. 

Також платники запитували яким чином покупець зможе перевірити розрахунковий документ (чек), виданий ПРРО, що працює в режимі в оффлайн. Посадовець роз’яснила, що у розрахунковому документі (чеку) має обов’язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн. Перевірити наявність цього чеку в базі даних ДПС можливо через Електронний кабінет після завершення роботи ПРРО в режимі офлайн та передачі ним чека/чеків до фіскального сервера.

 При цьому додала, що інформація про фіскальні номери, що увійшли до діапазону для використання ПРРО, що працює у режимі офлайн, буде оприлюднена в Електронному кабінеті із зазначенням даних про фіскальний номер ПРРО та про суб’єкта господарювання, для ПРРО якого зарезервовано фіскальні номери.

 Під час спілкування платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»