Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Дубенщини отримали від малого бізнесу 55,8 млн гривень єдиного податку

опубліковано 29 грудня 2022 о 14:47

Господарюючі суб’єкти Дубенщини, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, упродовж січня-листопада 2022 року спрямували до місцевих бюджетів 55,8 млн гривень єдиного податку. Такі надходження на 434 тис гривень перевищили минулорічні показники за аналогічний період

Наразі лідерами зі сплати єдиного податку є фізичні особи-підприємці – ними сплачено до місцевих бюджетів 42,5 млн гривень, це на 491 тис гривень більше, ніж  за відповідний період минулого року

Від суб’єктів господарювання, які перебувають на четвертій групі  спрощеної системи оподаткування, до бюджетів надійшло 8,8 млн гривень єдиного податку. Сума сплаченого податку на 181 тис гривень перевищує аналогічні показники минулого року

Юридичні особи – платники єдиного податку III групи перерахували до місцевих скарбниць 4,5 млн гривень.

Нагадаємо, що платники  єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Вони можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більше як до кінця поточного звітного року.

Підприємці, які відносяться до 3 групи, сплачують цей податок протягом 10 днів після закінчення граничного строку подання квартальної податкової декларації.

Платники єдиного податку 3 групи на ставці 2% сплачують податок щомісяця протягом 10 календарних днів після подання декларації.

Сільгоспвиробники сплачують єдиний податок щокварталу протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у встановлених ПКУ розмірах.

Податківці Дубенського краю звертаються до ФОПів - платників єдиного податку першої та другої групп: за можливості виконуйте свій податковий обов'язок та сплачуйте єдиний податок. Кожна гривня, сплачена до бюджету, наближує нашу Перемогу!

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX