Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливість внесення змін до облікових даних

опубліковано 29 грудня 2022 о 14:48

У Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області під час спілкування з платниками інформують про необхідність надання фізичними особами-платниками податків до податкових органів відомостей про зміну облікових даних.

Під час чергової зустрічі старший державний інспектор Олена Мокрій наголосила, що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган фіскальної служби. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР або заяву за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті) .

Такі заяви подаються до податкового органу за місцем проживання фізичної особи, або до будь-якого податкового органу, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Окрім того, платники отримують інформацію щодо способів отримання відомостей з Державного реєстру за допомогою електронних сервісів ДПС, а також про можливості та переваги подання відомостей для реєстрації фізичної особи та/або внесення змін до ДРФО засобами ІТС «Електронний кабінет».

В ході зустрічі податківець повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року. Також розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати. А токож наголосила, що декларацію необхідно подавати до Державної податкової служби України безпосередньо платником через Електронний кабінет.                                

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»