Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронне звітування – зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами

опубліковано 02 січня 2023 о 10:22

Днями у Центрі обслуговування платників Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області старший державний інспектор Микола Мельникович провів з платниками податків тренінг з питань подання електронної звітності та її преваг.

Податківець зазначив, що основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Під час тренінгу податківець роз’яснив переваги звітності в електронному вигляді та надав практичні рекомендації щодо використання електронних сервісів ДПС України.

Микола Мельникович детально ознайомив присутніх з можливостями Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використанням електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

 Наприкінці навчання  посадовець нагадав про офіційні сторінки Державної податкової служби України та ГУ ДПС в області у соціальній мережі Facebook, Telegram та Youtube-каналі, де можна переглянути актуальні роз’яснення податкових новацій, а також інфографіки та коментарі керівництва та фахівців служби.


 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»