Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства - під час зустрічі

опубліковано 02 січня 2023 о 10:40

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області постійно надають консультаційну допомогу з питань оподаткування відвідувачам Центру обслуговування платників. Такі заходи для платників дають їм можливість бути обізнаними щодо змін податкового законодавства.

 Так, під час чергової зустрічі з підприємцями, головний державний інспектор Оксана Величенко поінформувала про умови, дотримання яких передбачено законодавством для перебування на різних групах спрощеної системи. Актуальною була й інформація щодо можливості переходу суб’єктів господарювання на спрощену систему оподаткування за пільговою ставкою 2 відсотки, однак податківець зауважила, що такі пільги передбачені лише на період воєнного стану.

Також нагадала про обов’язкове використання суб’єктами господарювання РРО та ПРРО у разі здійснення ними торгівлі за готівку. Звернула увагу, що перш ніж реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням чи через які проводиться діяльність, за формою №20-ОПП. Окрім того, звернула увагу на необхідність ведення обліку товарних запасів ФОП, які реалізують технічно-складну побутову техніку, ювелірні вироби, або ж є спрощенцями 3 групи та платниками ПДВ чи перебувають на загальній системі оподаткування. А також про дотримання законодавства про працю в умовах воєнного стану.

Крім цього, Оксана Величенко розповіла що вже підходить до завершення податкова амністія, яку запровадила держава з метою легалізації активів, з яких не були сплачені податки. Термін подання одноразової декларації - до 1 березня 2023 року.

На завершення зустрічі фахівець нагадала про можливість проведення звірки щодо нарахованих сум земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та про необхідність сплати майнових податків громадянами, надходження від яких спрямовуються в повній мірі на соціальні, економічні чи освітні потреби територіальних громад. Проінформувала про порядок надання витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетом та фондами (довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів) та про дотримання порядку заповнення реквізитів «Призначення платежу»  та «Отримувач» у платіжних документах..

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»