Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застостосування єдиного рахунку - під час «гарячої лінії» в Демидівці  

опубліковано 20 березня 2023 о 11:15

У Демидівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань використання єдиного рахунку. 

На запитання платників податків відповідала начальник Демидівської ДПІ Валентина Рачинська.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачі цікавилися  алгоритмом дій для підприємця, щоб перейти на єдиний рахунок для сплати податків, які податкові платежі можна сплачувати на єдиний рахунок та як можна повернути з єдиного рахунку помилково  сплачені суми.

Посадовець розповіла, що єдиний рахунок — це рахунок, який платник податків за власним бажанням може відкрити в Казначействі та використовувати для сплати зобов’язань та/або податкового боргу. Повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет. Платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року. 

Також платники цікавилися як дізнатися про залишок коштів на єдиному рахунку та отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Валентина Рачинська роз’яснила, що платник податків, включений до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок, у приватній частині Електронного кабінету має можливість перегляду інформації про рух коштів на єдиному рахунку та доступ до інформації про залишок коштів на єдиному рахунку.

Для отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами платник, який використовує єдиний рахунок, надсилає до органу ДПС за основним (неосновним) місцем обліку запит за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Відповідь на запит надсилається платнику через Електронний кабінет не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1300204». Витяг формується за період, вибраний платником податків при створенні запиту, з урахуванням строків давності станом на дату відправлення запиту до органу ДПС.

В ході спілкування платники податків отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на запитання, які їх цікавили. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX