Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з працівниками земельного відділу Демидівської ТГ

опубліковано 23 березня 2023 о 09:05

Днями відбулася зустріч начальника Демидівської ДПІ Головного управління  ДПС у Рівненській області Валентини Рачинської зі спеціалістами земельного відділу Демидівської ТГ.

Під час зустрічі обговорили новації податкового законодавства, зокрема особливості нарахування мінімального податкового зобов‘язання, питання порядку надання інформації щодо змін по землекористувачах, приведення у відповідність облікових даних платників плати за землю, питання повного обліку земельних ділянок та землекористувачів, особливо тих, які обробляють свої земельні частки самостійно, порядок нарахування орендної плати за землю та ряд інших.

Валентина Рачинська розповіла присутнім що розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, та зазначила, що це є резервом для наповнення бюджету громади. Вона звернула увагу, що громадяни, які є власниками сільськогосподарської техніки та  минулого року надавали  платні послуги  з обробітку землі іншим фізичним особам, але при цьому не зареєстровані як  фізичні особи-підприємці, зобов’язані задекларувати суму отриманих доходів та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

В ході спілкування було проведено звірку щодо діючих договорів оренди на землю та проаналізовано списки платників, які відповідно до законодавства мають право на пільгу зі сплати земельного податку.

Також під час зустрічі було обговорено шляхи покращення взаємодії ДПІ з територіальною громадою щодо системного вирішення проблемних питань. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX