Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правом на податкову знижку можна скористатися протягом року

опубліковано 27 березня 2023 о 10:39

Фахівцями Дубенської ДПІ проведено черговий практикум для платників податків щодо можливості подати податкову декларацію для використання права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Під час проведення заходу начальник ДПІ Світлана Цимбалюк розповіла, що якщо є підстави для отримання податкової знижки за 2022 рік, необхідно до  31 грудня  2023 року подати до податкових органів за місцем реєстрації декларацію про майновий стан  та доходи.

Податкова знижка  надається,  якщо у фізичної особи були витрати на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання; за користування іпотечним кредитом; пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям; страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення; на оплату допоміжних репродуктивних технологій; на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини; у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу; на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту; орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 статті 166 Податкового кодексу України).

Під час заходу присутнім було надано практичні поради щодо користування Електронним кабінетом,  роз`яснено  порядок отримання електронного цифрового підпису. Усі бажаючі учасники навчання отримали практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX