Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Млинівські власники нерухомості сплатили понад 680 тис грн податку

опубліковано 27 березня 2023 о 10:43

Власники об’єктів нерухомості території обслуговування Млинівської ДПІ у січні -лютому 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів громад 680,8 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цьогорічні показники податку на нерухомість перевищили надходження  січня – лютого минулого року на 250 тис гривень.

Більшу частину суми забезпечено юридичними особами – 573,3 тис гривень, від підприємців і громадян надійшло 107,5 тис гривень цього податку.

Нагадаємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

За об’єкти житлової нерухомості податок розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування в залежності від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на  1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»