Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» з актуальних питань щодо погашення податкового боргу

опубліковано 29 березня 2023 о 08:29

Цього тижня у Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з актуальних питань щодо погашення податкового боргу.

На запитання платників відповідала начальник Дубенського відділу по роботі з податковим боргом Леся Провальчук.

Під час  «гарячої лінії» найбільша кількість питань стосувалися перевірки стану розрахунків з бюджетом. Також платники цікавились коли виникає право податкової застави, коли податкові вимоги вважаються відкликаними, як отримати інформацію щодо відсутності податкової застави майна.

Начальник ДПІ під час спілкування зазначила, що до боржників можуть застосовуватись як застережні заходи (направлення податкової вимоги, самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, звернення до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі).

В ході телефонної розмови платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX