Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів громадян – 2023

опубліковано 29 березня 2023 о 08:32

Нещодавно у Рокитнівській  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування доходів громадян - 2023». На запитання платників податків відповідала начальник Рокитнівської ДПІ Ніна Ковалевич.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачі, зокрема, цікавилися чи має право на податкову знижку військовослужбовець, який отримує грошове забезпечення. Посадовець відповіла, що військовослужбовець, який отримує грошове забезпечення, не має права на застосування податкової знижки. Право на податкову знижку надається лише за умови отримання заробітної плати та утримання і перерахування до бюджету належних сум податків і зборів.

Посадовець також розповіла, що декларацію про майновий стан і доходи до податкової служби можна подати в один із таких способів: собисто платником податків або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;  засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України.

В ході чергового сеансу платники запитували: хто має обов’язок декларувати доходи; за якою ставкою оподатковуються доходи нерезидента, отримані у вигляді спадщини; чи потрібно декларувати дохід,  отриманий за здавання  крові, та ряд інших.

На всі запитання платників податків посадовець надала  фахові відповіді відповідно до діючого податкового законодавства.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»