Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рокитнівській ДПІ відбувся конструктивний діалог щодо наповнення місцевої скарбниці Березівської громади  

опубліковано 29 березня 2023 о 08:44

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела робочу зустріч зі старостою Глиннівського старостинського округу Березівської ТГ Миколою Ковалевичем  з питань наповнення місцевого бюджету та актуальних питань податкового законодавства.

Під час зустрічі очільниця ДПІ розповіла про стан надходжень податків та зборів від суб’єктів господарювання та громадян старостинського округу до місцевого бюджету Березівської ТГ, зокрема земельного податку, податку на нерухоме майно тощо.

Посадовці також обговорили питання погашення податкового боргу та своєчасної сплати податків і зборів платниками округу. Опрацювали резерви наповнення дохідної частини місцевого бюджету. При цьому звернули увагу на повноту обліку землекористувачів та об’єктів нерухомості.

Разом з тим податківець звернула увагу на дотримання вимог трудового законодавства. Водночас відмітила, що офіційне оформлення працівників суб’єктами господарювання, своєчасна виплата заробітної плати, недопущення її виплат у конвертах впливає на соціальний та економічний розвиток громади. 

Принагідно Ніна Ковалевич розповіла про хід  деклараційної кампанії – 2023, використання бізнесменами РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій,  а також про визначення мінімального податкового зобов’язання за користування землею сільськогосподарського призначення.

В ході зустрічі посадовцями були визначені подальші кроки співпраці щодо залучення усіх наявних резервів з метою збільшення надходжень до місцевої скарбниці.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»