Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У  Вараської ДПІ проведено черговий тренінг з питань декларування доходів громадян

опубліковано 30 березня 2023 о 10:48

Днями  начальник Вараської ДПІ Людмила Воронюк провела з платниками податків тренінг, під час якого розповіла про порядок декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.

Очільниця ДПІ поінформувала присутніх, що процедура декларування доходів пов’язана із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм податкового законодавства, згідно якого громадяни зобов’язані задекларувати доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2022 року податок не утримувався. Крім того, громадяни мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку. Термін подання декларації  до податкового органу -  до 1 травня 2023 року за місцем реєстрації платника. Разом з тим, фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2022 року, податкову декларацію можуть подавати протягом всього 2023 року.

Податківець також відмітила, що обов’язково мають задекларувати свої доходи за 2022 рік громадяни, які одержували іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, прибутки від продажу акцій та інших корпоративних прав, а також будь-які доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок. 

Насамкінець очільниця ДПІ ознайомила учасників заходу з тематичною друкованою продукцією щодо заявленої тематики та закликала до максимального використання електронних сервісів ДПС.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»