Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок припинення підприємницької діяльності розповіли у Сарненській ДПІ

опубліковано 30 березня 2023 о 10:50

Днями начальником Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Наталією Зашко проведено тренінг, під час якого платники податків дізналися як фізичній особі – підприємцю правильно закрити підприємницьку діяльність.

Посадовець наголосила, що для припинення підприємницьку діяльність підприємцеві потрібно подати державному реєстратору заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за відповідною формою. Після чого, у разі відсутності підстав для призупинення розгляду документів і відмови в державній реєстрації державний реєстратор вносить запис до ЄДР про припинення підприємницької діяльності та оприлюднює результати здійснення реєстраційної дії на порталі електронних сервісів.

Посадовець також акцентувала увагу на тому, що у разі припинення підприємницької діяльності, фізособі-підприємцю потрібно подати передбачену законодавством звітність (ліквідаційну) а також  сплатити необхідні податки та збори (зобов’язання, які передбачені звітним періодом, і ті, що виникли раніше, але не були погашені вчасно).

Разом з тим очільниця ДПІ звернула увагу на необхідність подання до податкової служби Звіту за формою № 20-ОПП з інформацією про закриття об’єкта/об’єктів оподаткування (за їх наявності). При цьому зауважила, що звіт подається протягом 10 робочих днів після його/їх (об’єктів) закриття.

Насамкінець посадовець розповіла про деклараційну кампанію – 2023 та про переваги використання електронних сервісів ДПС громадянами.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»