Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження за спеціальне використання водних об`єктів м. Рівне склали 480 тис гривень

опубліковано 31 березня 2023 о 08:39

За січень-лютий 2023 року підприємства м. Рівне, що у своїй діяльності використовують водні об`єкти, спрямували до бюджетів 480 тис гривень рентної плати за спеціальне використання води. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 103 тис гривень

Із загальної суми даного податку до державного бюджету надійшло 264 тис гривень, що перевищує минулорічні показники на 57 тис гривень. Місцеві скарбниці отримали 216 тис гривень плати за спеціальне використання води. Цей показник збільшився на 46 тис гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, що терміни подання податкової звітності передбачені пунктом 48.19 статті 48 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема для рентної плати за спеціальне використання води, звітність подається за базовий звітний (податковий) період – квартал, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду.

Платники обчислюють суму рентної плати за спеціальне використання води наростаючим підсумком з початку року, виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої) водних об’єктів, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок рентної плати та коефіцієнтів (п.п. 255.11.2, п. 255.11, ст. 255 Кодексу).

Невід’ємною частиною декларації з рентної плати є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування. Зокрема, розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води здійснюється у додатках 5, 6 та 7 до декларації.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»