Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 31 березня 2023 о 08:45

Днями у Сарненській  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання податкового законодавства». На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Наталія Зашко.

 Під час «гарячої лінії» дозвонювачі, зокрема, отримали відповіді на питання щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строків сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Разом з тим посадовець поінформувала, що громадяни які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. При поданні  декларації в електронній формі, можна скористатись приватною частиною Електронного кабінету.

Платники також розпитували як правильно обчислити мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) для суб’єктів господарювання та фізичних осіб, оскільки у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть МПЗ за свої земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення.  

 Крім того, очільниця ДПІ надала роз’яснення щодо застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання – платниками єдиного податку.

Під час заходу платники податків отримали  фахові відповіді на всі свої запитання.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»