Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практична допомога підприємцям у реєстрації програмного РРО – від податківців Рівного

опубліковано 03 квітня 2023 о 16:48

У Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Рівному податківці надають консультативну підтримку  та практичну допомогу суб’єктам господарювання у питаннях застосування податкового законодавства, зокрема щодо особливостей використання  програмних РРО та обліку товарних запасів.

Так, під час чергового тренінгу, головний державний інспектор Олена Теологова роз’яснила нюанси застосування касової техніки при здійсненні суб’єктами господарювання підприємницької діяльності.

Податківець наголосила, що при проведенні готівкових розрахунків за товари чи послуги підприємці-спрощенці 2,3,4 груп зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО. Водночас, у селах та селищах розрахункові операції, у певних випадках, передбачених законодавством, підприємці можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

Також учасників навчання поінформували, що для тих підприємців, які торгують підакцизним товаром – використання РРО є обов’язковим.

Олена Теологова звернула увагу на переваги використання програмних РРО над традиційним касовим апаратом та  розповіла суб’єктам господарювання як завантажувати безкоштовне програмне забезпечення, необхідне для роботи ПРРО.

Наостанок Олена Теологова надала підприємцям практичну допомогу у реєстрації програмного РРО.