Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся черговий практикум для платників податків

опубліковано 26 травня 2023 о 14:27

Старшим державним інспектором Млинівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світланою Балас проведено для відвідувачів Центру обслуговування практикум з питань отримання Довідки - підтвердження статусу податкового резидента України.

Під час заходу податківець ознайомила громадян з Порядком видачі довідки-підтвердження статусу податкового резидента України, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 19.08.2022 № 248 зі змінами та доповненнями.

Зокрема, фахівець зазначила, що надання довідки - підтвердження статусу податкового резидента України здійснюється безоплатно на підставі заяви платника податків. Та проінформувала, що Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання відповідної заяви. Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що громадянин зазначає у заяві.

Податківець  надала платникам практичну допомогу по заповненню заяви на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України.

Також розповіла присутнім  про електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX