Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО -під час зустрічі в Дубенській ДПІ

опубліковано 30 травня 2023 о 10:22

У Центрі обслуговування платників Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулася чергова зустріч начальника ДПІ Світлани Цимбалюк з платниками податків.

Під час заходу було обговорено актуальні питання застосування реєстраторів розрахункових операцій. Світлана Цимбалюк ознайомила учасників зустрічі з порядком реєстрації та використання РРО, наголосивши на необхідності обов’язкового використання РРО/ПРРО ФОП, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють розрахункові операції з споживачами за реалізовані товари та надані послуги, а також звернула  увагу, що застосування РРО/ПРРО наразі не є обов’язковим для ФОП - платників єдиного податку I групи та суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених чинним законодавством.

Посадовець акцентувала увагу на тому, що суб’єкт господарювання, який планує зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) чи класичний РРО, повинен знаходиться на обліку у контролюючому органі. Окрім того, на обліку повинна знаходиться господарська одиниця такого суб’єкта господарювання, де буде використовуватись ПРРО (РРО).

Якщо місце проживання фізичної особи – підприємця є місцем, де проводиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то   ФОП відповідно до вимог Податкового кодексу повинен надати до контролюючого органу повідомлення про об’єкти оподаткування, або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням (форма № 20-ОПП).

Податківець звернула увагу, що РРО/ПРРО можна зареєструвати в контролюючих органах в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», подавши заяву за формою №1 – РРО або №1 – ПРРО.

Також посадовець звернула  увагу роботодавців на дотриманні ними вимог трудового законодавства, зокрема укладення договорів з найманими працівниками та виплати їм заробітної плати в розмірі не менше мінімально встановленого законодавством рівня. 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»