Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рокитнівській ДПІ проведено черговий тренінг з платниками податків

опубліковано 30 травня 2023 о 11:04

Днями начальником Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Ніною Ковалевич проведено з платниками податків черговий тренінг  щодо заповнення реквізитів платіжного доручення по-новому.

Посадовець звернула увагу платників, що наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 року №148 затверджено Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. Це зроблено з метою спрощення алгоритму заповнення реквізиту «Призначення платежу» платниками шляхом скорочення кількості його обов`язкових полів.

Також відмітила, що цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року мають використовувати виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». Це не стосується платників єдиного рахунку.

Разом з тим учасники навчання дізналися, що для всіх платників податків запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків та зборів, також використовувати старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Принагідно  Ніна Ковалевич  нагадала платникам про використання РРО/ПРРО суб’єктами господарювання а також про максимальне використання електронних сервісів ДПС.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»