Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що необхідно знати новоствореному підприємцю  розповіли у Сарненській ДПІ

опубліковано 30 травня 2023 о 11:09

Днями у Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  старшим державним інспектором Ярославою Щербан проведено тренінг, щодо обрання новоствореними підприємцями системи оподаткування.

Посадовець роз’яснила, що фізичні особи - підприємці можуть вибрати одну з двох систем оподаткування доходів, отриманих від заняття підприємницькою діяльністю, а саме:  загальну систему оподаткування шляхом сплати податку з доходів підприємця або спрощену систему оподаткування шляхом сплати єдиного податку.

Ярослава Щербан відмітила, що підприємці, які обрали загальну систему оподаткування, не мають пільг, повного або часткового звільнення від сплати певних видів податків та зборів. Перевага такої системи полягає в тому, що розмір сплачуваних доходів в основному залежить від розміру одержаних доходів та понесених витрат. А саме, якщо підприємець за звітний період не отримав доходу від своєї діяльності, то відповідні податки він не платить. Одночасно підприємці зобов’язані вести облік і документально підтверджувати свої доходи і витрати.

Разом з тим, при виборі приватним підприємцем спрощеної системи оподаткування – єдиного податку, він звільняється від сплати частини визначених законодавством податків і зборів.

Водночас, податківець розповіла про переваги та обмеження спрощеної системи оподаткування порівняно із загальною системою.

Насамкінець податківець наголосила, що при виборі системи оподаткування підприємцю необхідно зважити всі переваги і недоліки обох систем оподаткування щоб вибрати найбільш прийнятну в оподаткуванні та застосуванні. Також звернула увагу на максимальне використання електронних сервісі ДПС суб’єктами господарювання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»