Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги програмного РРО

опубліковано 15 вересня 2023 о 14:33

У Зарічненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Про переваги застосунку програмного РРО». На запитання платників податків відповідав начальник ДПІ Сергій Драка.

Під час «гарячої лінії» платники, зокрема, дізналися, що ПРРО має безліч переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання; відсутність посередників (екваєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; iOS; WEB-ВЕРСІЯ; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС) тощо.

Посадовець поінформував, що реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО. При цьому, суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на веб-сайті ДПС України (http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»