Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок малого бізнесу до місцевого бюджету м. Дубно склав майже 23 млн гривень єдиного податку

опубліковано 15 вересня 2023 о 14:37

За підсумками січня - серпня 2023 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету м. Дубно 22,9 млн грн єдиного податку. Сума сплаченого податку на 2,7 млн гривень перевищує минулорічні показники за аналогічний період.  

Зокрема, частка сплаченого податку фізичними особам – підприємцями у загальній сумі надходжень складає 90 відсотків. Впродовж восьми місяців 2023 року вони сплатили 20,6 млн гривень єдиного податку.

Юридичні особи – «спрощенці» спрямували до місцевого бюджету 2,3 млн гривень цього платежу.

Нагадуємо, що єдиний податок зараховується до місцевого бюджету. Тобто, використовується органами місцевого самоврядування для забезпечення функціонування об’єктів критично важливої інфраструктури. А це означає, що кожен платник долучається до спроможності громад самостійно фінансувати видатки для вирішення соціально-економічних питань розвитку.

Звертаємо увагу, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 01 серпня 2023 року відновлено обов’язкову сплату єдиного податку для платників І та ІІ груп спрощеної системи оподаткування.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»