Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Володимирецькій ДПІ надають інформаційну підтримку платникам податків

опубліковано 18 вересня 2023 о 11:15

Нещодавно фахівці Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області провели зустріч з місцевими суб’єктами господарювання щодо змін та новації податкового законодавства.

Під час заходу податківці детально розповіли про зміни при використанні РРО чи ПРРО.  При цьому очільниця  ДПІ Наталія Десятник відмітила, що  застосування РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців першої групи. Водночас посадовець поінформувала, що законодавством дозволено не застосовувати РРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів), за умови використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок та дотримання торгівцями інших норм, передбачених законодавством. 

Фахівці також поінформували про відновлення застосування до платників відповідальності за порушення податкового законодавства щодо правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Було звернуто увагу на відновлення з 1 серпня застосування штрафів за порушення встановленого порядку взяття на облік, у т.ч. за неподання ф. № 20-ОПП, заяв за формами № 1-ОПП, № 5-ОПП та № 1-ОПН.

Принагідно податківці нагадали платникам про особливості застосування мінімального  податкового  зобов’язання  а також про право на податкову знижку та легалізацію найманої праці.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»