Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни у законодавстві щодо РРО/ПРРО розповіли у Дубровицькій ДПІ

опубліковано 18 вересня 2023 о 11:18

Нещодавно  начальник Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС У Рівненській області Олег Клюйко провів тренінг з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

В ході навчання посадовець розповів про застосування РРО/ПРРО та новації Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX" Про внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану".

Так, податківець звернув увагу на особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування. Ознайомив суб’єктів господарювання з перевагами використання ПРРО а також порядком ведення обліку товарних запасів тощо. 

Разом з тим звернув увагу платників на особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01 липня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у зв’язку з прийняттям Закону  № 3219-IX.

Принагідно Олег Клюйко  розповів платникам про електронні сервіси ДПС та закликав до максимального їх використання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»