Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформування підприємців щодо застосування РРО та/або ПРРО продовжується

опубліковано 19 вересня 2023 о 10:29

Днями фахівцями Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено зустріч з підприємцями-«спрощенцями» щодо порядку застосування  РРО/ПРРО.

Під час зустрічі були висвітлені питання, пов’язані із особливостями застосування РРО та ПРРО. При цьому податківці наголосили, що фізичні особи – підприємці  – платники єдиного ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Начальник ДПІ Наталія Зашко також акцентувала увагу на тому, що суб'єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Разом з тим поінформувала про безкоштовне програмне рішення для користувачів ПРРО та призвала до максимального використання електронних сервісів ДПС суб’єктами господарювання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»