Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо використання РРО/ПРРО у селах та селищах розповіли у Зарічненській ДПІ

опубліковано 19 вересня 2023 о 10:24

Днями начальник Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Сергій Драка  провів з платниками податків – відвідувачами Центру обслуговування тренінг, під час якого розповів про нюанси застосування РРО/ПРРО платниками податків у селах та селищах. 

В ході навчання посадовець зазначив, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють роздрібну торгівлю в селах та селищах, звільняються від обов’язкового застосування касових апаратів за певних умов.

Посадовець звернув увагу, що ця норма не застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов: така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами; такими фізичними особами — підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема через Інтернет; сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО для форм і умов проведення діяльності, визначених у цьому пункті.

Крім того, у випадку перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) суми 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів), застосування РРО/ПРРО стане обов’язковим.

Наприкінці заходу посадовець надав відповіді на запитання та закликав до максимального використання електронних сервісів ДПС суб’єктами господарювання.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»