Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації, запроваджені Законом України № 3219

опубліковано 19 вересня 2023 о 10:49

В Дубровицькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся телефонний сеанс «гаряча лінія» на тему «Новації, запроваджені  Законом України № 3219». На запитання платників відповідав начальник Дубровицької ДПІ Олег Клюйко.

Під час «гарячої лінії» посадовець, зокрема, поінформував, що прийнятий Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX, крім змін до Податкового кодексу України, вносить зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), а саме: звільняє від відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону № 265, які вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року. 

Фахівець також розповів, що застосування штрафних санкцій з 01.08.2023 відновлено стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану. А з 01.10.2023 застосування штрафних санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Разом з тим посадовець поінформував про зміни, які відбулися  в розмірах штрафних (фінансових) санкцій за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій на період з 1 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стану на території України. 

Платники податків отримали фахові відповіді на всі запитання відповідно заявленої теми.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»