Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Спрощенці» Острожчини додали місцевим бюджетам 19,4 млн гривень єдиного податку

опубліковано 19 вересня 2023 о 11:09

На Острожчині господарюючі суб’єкти-«спрощенці» за січень-серпень 2023 року сплатили до місцевих бюджетів 19,4 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження цього податку зросли на  2,3 млн  гривень.

Зокрема, підприємці-фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, за цей час сплатили 14,1 млн гривень єдиного податку. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 2 млн гривень, а сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 3,3 млн гривень цього податку

Нагадуємо, що єдиний податок зараховується до місцевого бюджету, а це означає, що кожен платник долучається до спроможності громад самостійно фінансувати видатки для вирішення соціально-економічних питань розвитку.

Звертаємо увагу платників, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 01 серпня 2023 року відновлено обов’язкову сплату єдиного податку для платників І та ІІ груп спрощеної системи оподаткування.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»