Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Млинівській ДПІ триває роз’яснювальна робота з платниками податків щодо РРО/ПРРО

опубліковано 19 вересня 2023 о 11:11

В Центрі обслуговування платників податків Млинівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області щоденно  проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота та надання практичної допомоги суб’єктам господарювання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій  при здійсненні готівкових розрахунків.

Під час чергової зустрічі з підприємцями начальник ДПІ Зоя Олієвська акцентувала увагу на тому, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зазначила, що з 01 жовтня 2023 року застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01 січня 2022 року по 30 вересня 2023 року включно.

В ході спілкування податківець зазначила, що суб'єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО, залежно від своїх потреб.  Для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій платник повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку потрібно повідомити контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу (повідомлення за ф. № 20-ОПП). 

Також звернула увагу на те, що податковою службою розроблено відповідне програмне забезпечення і надається воно платникам безкоштовно, завантажити його можна на телефон, планшет чи ноутбук. При цьому реєстрація як РРО, так і ПРРО здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»