Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зарічненська ДПІ: робоча зустріч щодо наповнення місцевих бюджетів та застосування РРО/ПРРО

опубліковано 20 вересня 2023 о 09:50

Нещодавно начальник Зарічненської ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області Сергій Драка провів робочу зустріч із головою Локницької ТГ Петром Харковцем. Основними питаннями, що  обговорили учасники заходу, були: стан наповнення місцевого бюджету, залучення резервів для розвитку громади та новації податкового законодавства, які впливають на надходження до казни ТГ.

В ході зустрічі Сергій Драка звернув увагу на такі законодавчі новації, як відновлення обов’язкової сплати єдиного податку підприємцями 1-2 груп спрощеної системи оподаткування та відновлення застосування фінансових санкцій за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО та ПРРО). Він наголосив, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку 2-4 груп, що працюють в сфері роздрібної торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані проводити розрахункові операції через належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.

Посадовець висловив сподівання на високий рівень правової свідомості платників громади та належне виконання ними обов’язку щодо сплати податків до бюджету.