Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про звітування в електронному вигляді – під час навчання в ДПІ у м.Рівному

опубліковано 17 листопада 2023 о 14:19

Фахівці ДПІ у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області проводять щоденні тренінги для платників податків, під час яких роз’яснюють податкові новації, навчають подавати звітність в електронному вигляді, користуватись електронними сервісами податкової служби.

В ході одного з таких навчань старший державний інспектор Ольга Червона ознайомила відвідувачів Центру обслуговування платників з порядком заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки в електронному вигляді.

Також податківець звернула увагу платників, що при поданні декларації через «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua/) варто скористатись сервісом передзаповнення декларації, який автоматично заповнить інформацію про доходи згідно вибраного періоду, перевірить заповнену декларацію згідно даних ДПС.

Посадовець проінформувала платників, що за допомогою сервісу Електронний кабінет авторизовані платники мають можливість не тільки подати декларацію в електронній формі, але й інші звіти, а також переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО та перевірити стан розрахунків з бюджетом.

В ході навчання платники отримали практичні рекомендації щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи та звітування в електронному вигляді.