Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова зустріч з платниками податків у Дубенській ДПІ

опубліковано 17 листопада 2023 о 14:22

На черговій зустрічі з платниками податків начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк розповіла про податкові новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».  

Посадовець наголосила присутнім, що законодавством відновлено обов’язок сплачувати єдиний податок для платників єдиного податку 1 та 2 груп, крім тих, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України. 

Також повідомила про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків без касових апаратів чи програмних РРО та невидачу фіскального чека. При цьому зауважила, що Законом №3219 знижено розмір штрафних санкцій за незастосування реєстраторів розрахункових операцій для підприємців (крім тих, які торгують підакцизною продукцією, валютними цінностями, ювелірними виробами, медичними та лікарськими засобами чи виробами, складною побутовою технікою та не провадять діяльність у сфері азартних ігор) зі 100% за перше порушення вартості реалізованого товару та 150 % вартості реалізованого товару за наступне до 25 % та 50 % відповідно.  

Посадовець роз’яснила присутнім порядок реєстрації програмного РРО в Електронному кабінеті, зауваживши, що необхідно подати заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, отримати рішення про реєстрацію ПРРО з присвоєнням фіскального номера та подати заяву № 5-ПРРО для реєстрації осіб, відповідальних за касу.

Крім того, Світлана Цимбалюк розповіла платникам про електронні сервіси податкової служби, застосунок «Моя податкова», звернула увагу на дотримання вимог трудового законодавства, зокрема своєчасне укладення договорів з найманими працівниками та виплату заробітної плати у розмірі не менше до встановленого законодавством рівня. Також звернула увагу на дотримання правил і вимог при заповненні поля «Призначення платежу» в платіжній інструкції.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»