Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Здолбунівській ДПІ проведено черговий тренінг для платників податків

опубліковано 17 листопада 2023 о 14:23

Начальник  Здолбунівської ДПІ Оксана Редчиць провела для платників податків тренінг щодо порядку використання програмних реєстраторів розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Посадовець зазначила, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі. Суб’єкти господарювання можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО в залежності від власних потреб.

В ході тренінгу Оксана Редчиць звернула увагу на особливості реєстрації безкоштовного програмного РРО від ДПС та розповіла про режим попереднього програмування товарів, зокрема які товари реалізуються через реєстратори розрахункових операцій із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно УКТ ЗЕД. Також проінформувала про можливість зазначення в розрахунковому документі назву товару у вигляді, що відображає споживчі ознаки товару та ідентифікує належність такого товару до товарної групи (так званий «спрощений чек»).

Вона також детально розповіла про поновлення з 1 жовтня  відповідальності для суб’єктів господарювання, які не встановили касові апарати (РРО чи ПРРО) та не видають фіскальні чеки покупцям.