Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують роз’яснювальну роботу щодо актуальних питань оподаткування

опубліковано 20 листопада 2023 о 10:34

Начальник Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Валентина Рачинська провела чергову робочу зустріч з платниками податків щодо роз’яснення норм податкового законодавства, зокрема новацій, передбачених Законом України  від 30 червня 2023 року  № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування   у період дії воєнного стану».

Під час заходу посадовець роз’яснила новації законодавства щодо відміни 2% єдиного податку, обов’язкової сплати єдиного податку підприємцями 1 та 2 груп спрощеної системи оподаткування, необхідності обов’язкової фіскалізації готівкових розрахунків та відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» тощо. Податківець наголосила, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення у здійсненні розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування, та послуг для всіх суб’єктів господарювання.

Валентина Рачинська проінформувала присутніх про можливості використання аналогу класичного касового апарату – безкоштовного програмного РРО. Також розповіла про порядок реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті та наголосила, що суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на кожному місці проведення розрахунків.

Під час спілкування посадовець запропонувала платникам приєднатись до користувачів нового мобільного застосунку «Моя податкова». Цей застосунок можна завантажити на свої ґаджети і він є простим і зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»