Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо новацій у податковому законодавстві та застосування електронних сервісів ДПС

опубліковано 20 листопада 2023 о 10:40

Нещодавно у Демидівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування електронних сервісів та новацій у податковому законодавстві.  На запитання платників податків відповідала начальник Демидівської ДПІ Валентина Рачинська.

 

Під час «гарячої лінії» посадовець повідомила які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. Так, за допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків. Також у Електронному кабінеті платник може переглянути особисту інформацію - реєстраційні  дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом. Крім того, можна надіслати в електронному вигляді листи, запити за встановленими формами отримання інформації, переглянути раніше подану звітність та квитанції про приймання та обробку податкової звітності, інформаційні повідомлення, кореспонденцію тощо. Електронний кабінет є найбільш популярним сервісом ДПС, адже скорочує час на оформлення  та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу.    

 

Валентина Рачинська повідомила, що тепер від ДПС доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова». Цей застосунок доступний громадянам та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і  iOS. «Моя податкова» - безкоштовний мобільний застосунок, що забезпечить громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Мобільний застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки. 

У ході спілкування,  посадовець акцентувала увагу додзвонювачів на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО суб’єктами підприємницької діяльності, оскільки з 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України  щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».   

Також платникам податків, які цікавилися порядком реєстрації РРО та програмного РРО, фахівець детально розповіла які документи та в якій послідовності необхідно надавати для реєстрації РРО/ПРРО.    

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»