Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримати допомогу в реєстрації програмного РРО можна у Центрі обслуговування платників

опубліковано 20 листопада 2023 о 11:42

Фахівці Центру обслуговування платників Березнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують проводити заходи з платниками податків з питань застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями, в тому числі платниками єдиного податку ІІ-ІV груп.

Нещодавно начальник ДПІ Вячеслав Мотруніч провів тренінг, під час якого проінформував платників, що безкоштовне програмне рішення ДПС - ПРРО призначене для проведення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. За допомогою ПРРО від ДПС здійснювати реєстрацію розрахункових операцій та подавати необхідну звітність ПРРО просто і швидко.

Посадовець звернув увагу на можливості та переваги ПРРО, серед яких: створення та реєстрація фіскальних чеків на фіскальному сервері ДПС; легке додавання товарів та послуг у фіскальний чек; друк та відправка фіскальних чеків покупцям на пошту або у месенджери; відкриття/закриття зміни; службове внесення/службова видача; ведення довідників номенклатури товарів; експорт/імпорт довідників номенклатури; продаж товарів/послуг, відсутніх в довіднику номенклатури; використання сканера штрих-кодів; використання різних форм розрахунку (готівкова/безготівкова/комбінована (і готівка, і картка)); просте оформлення знижки на окремий товар або всю суму чека; оформлення повернення товарів та чеків повернення; формування та перегляд X-звіту; формування та перегляд Z-звіту; автоматичне або ручне закриття зміни та відправка Z-звіту.

Крім того зауважив, що нові версії безкоштовного ПРРО від ДПС для iOS та Web, а також оновлені версії для Windows та Android – це мобільність та можливість роботи в режимі офлайн.

Вячеслав Мотруніч надав практичну допомогу платникам у реєстрації ПРРО,  роз’яснив порядок ведення обліку товарних запасів та  наголосила на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.