Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий практикум щодо реєстрації програмних РРО

опубліковано 20 листопада 2023 о 11:47

Фахівці ДПІ у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі роз’яснюють нюанси податкового законодавства та надають практичну допомогу щодо використання електронних сервісів від ДПС, зокрема щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО.

Так, під час чергового тренінгу з платниками податків з питань отримання практичних навичок користування Електронним кабінетом платника та застосування ПРРО начальник  ДПІ у м. Рівному Людмила Сучик детально роз’яснила  послідовність дій платника для реєстрації програмного РРО. Вона розповіла як завантажувати безкоштовне програмне забезпечення, необхідне для роботи ПРРО, та як працювати в режимі офлайн.

В ході спілкування посадовець роз’яснила присутнім, що програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, ноутбук, комп’ютер чи інший пристрій, який підтримує операційну систему Windows, Android та має підключення до мережі Інтернет. Реєстрація відбувається на підставі заяви за формою № 1-ПРРО, яка подається виключно в електронній формі. Скасування реєстрації ПРРО проводиться також автоматично на підставі заяви з позначкою «Скасування реєстрації» шляхом виключення з реєстру ПРРО.

В ході тренінгу Людмила Сучик ознайомила платників із покроковою інструкцією зі встановлення та налаштування ПРРО на ноутбук та надала бажаючим практичну допомогу щодо завантаження програмного забезпечення, необхідного для роботи з ПРРО.

Також було проінформовано суб’єктів господарювання про необхідність забезпечення можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.